Putem online savjetovanja nudim individualni rad sa:

ŽENAMA U ODRASLOJ DOBI

Ženama

Žene koje nemaju partnera su često pod pritiskom da moraju pronaći nekoga jer im „otkucava biološki sat“, jer su pod pritiskom okoline – porodice i prijatelja. Dakako, veliki broj žena odabire da se ne vjenča i da nema djecu . Unatoč tome, jedno je sigurno – potreba za emocionalnom sigurnošću i pripadanjem je velika, kako kod žena, tako i kod muškaraca.

Sa udajom i dolaskom potomaka, javljaju se novi izazovi: nedostatak sna i vremena za sebe, gomilanje obaveza, konstantan pritisak da se sve obaveze izvrše, često nezadovoljstvo vlastitim izgledom nakon porođaja, odustajanje od karijere ( „Da li sam dovoljno dobra majka? Da li sam još uvijek privlačna svom suprugu? „),itd. Prisutni su i problemi na poslu, stres, depresija…
Kako je već spomenuto, krize srednjih godina nisu pošteđene ni žene. Žene su uglavnom fokusirane na to da zadrže ljepotu i vitalnost.

Nažalost, ne možemo a da ne spomenemo veliki broj žena koje su žrtve nasilja u porodici (psihičkog, fizičkog, seksualnog). Često pod pritiskom okoline i „sramote“ koja će uslijediti, žene oklijevaju da zatraže pomoć. Žena je ta koja uglavnom napušta posao i karijeru da bi se posvetila porodici, te postaje direktno ekonomski ovisna o svom suprugu. Često je to jedan od ključnih faktora što žene odabiru da trpe nasilje – jer misle nemaju drugog izbora, nemaju novca, nemaju koga pitati da im pomogne.


Zakažite termin
  • Pratite me na:

Način rada

Online, putem Skype sastanaka

Metode rada

  • Kombinacija psiholoških metoda u zavisnosti od problema na kojem radimo
    100%

Program rada

Prva konsultacija je besplatna

Utvrđujemo probleme na kojima želite raditi, te procjenjujemo okvirno vrijeme rada. Nakon toga, pristupamo radu na problemu.