Putem online savjetovanja nudim individualni rad sa:

TINEJDŽERIMA

Tinejdžerima

Sa ulaskom u pubertet i tinejdžersko doba, veliki su izazovi pred mlađim odraslima. To je doba u kojem je nužno razumijevanje i senzibilnost roditelja i odgojnih institucija. Tinejdžersko doba karakteriše bunt, pokušavanje da se „pronađe“ svoje mjesto u svijetu; Sa tjelesnim promjenama dolaze i promjene u psihološkom smislu.

Tako tinejdžeri često eksperimentišu sa odjevnim kombinacijama, bojama za kosu. Emocije i hormoni bujaju, raspoloženja se smjenjuju, udaljavaju se od roditelja, češće su sa prijateljima i traže svoj privatni prostor. Veliki broj tinejdžera počinje da eksperimentiše sa cigaretama, alkoholom i drogama. Najčešće se emotivne veze održavaju sa vršnjacima.

Često su problem i loše ocjene. Pod uticajem hormona, a i nedostatka interesa sa učenje, dolazi do pada motivacije i koncentracije. Nažalost, veliki su problem i vršnjačko nasilje, nasilje u porodici, suicidne misli…

Ono što je bitno naglasiti je, da tinejdžeri žele da budu saslušani i poštovani. To naravno ne znači da im se ne trebaju postaviti granice. Iako se čini da imaju odgovore na sva pitanja svijeta, ne treba zaboraviti da je to osjetljivo doba u kojem se formira ličnost koja kasnije treba da bude funkcionalna, samostalna i kompletna.


Zakažite termin
  • Pratite me na:

Način rada

Online, putem Skype sastanaka

Metode rada

  • Kombinacija psiholoških metoda u zavisnosti od problema na kojem radimo
    100%

Program rada

Prva konsultacija je besplatna

Utvrđujemo probleme na kojima želite raditi, te procjenjujemo okvirno vrijeme rada. Nakon toga, pristupamo radu na problemu.