Putem online savjetovanja nudim individualni rad sa:

PAROVIMA

Parovima

Nerijetko imamo priliku čuti da je neko pronašao svog „savršenog partnera“, ili da je on „savršeni partner“. Ipak, još češće imamo priliku čuti da su očekivanja od veze ili braka bila velika, i da su se partneri razočarali jedno u drugo. Posljednih godina broj razvoda sve više raste.

Ljubav i emotivni odnosi su fenomen koji nikada neće biti do kraja ispitan, a predmet je silnih istraživanja i pitanja. Čini se da je u čovjekovoj prirodi da voli i da želi biti voljen. Zašto je onda toliko problema u partnerskim odnosima? Tako su neki problemi koje partneri ističu: želja da se promijeni partner, neprihvatanje partnerove ličnosti, nerealna očekivanja, nedostatak poštovanja, osjećaj da se u odnos mnogo više ulaže nego što se dobija, nekonstruktivne svađe, provokacije i prebacivanje, nedostatak blizine i seksualnih odnosa, kritikovanje, itd.

Smatramo da postoji puno potencijalnih problema u svakom odnosu, a posebno u emotivnim vezama. Upravo zbog toga jer je riječ o dvije kompletne, različite osobe, koje su unatoč tim razlikama odlučile da budu zajedno i da se nadopunjavaju. Problem nastaje kada na različitost partnera počnemo gledati kao na nedostatak, na nešto što nas ugrožava, umjesto da na to gledamo kao dopunu.

Za dobre partnerske odnose ne treba biti savršen već izvući maksimum iz onoga što se ima u sebi i partneru. Da biste bili dobar partner, trebate raditi na sebi, prepoznati svoje „slabe tačke“ i negativne obrasce ponašanja, prihvatiti odgovornost za vlastito ponašanje, te ovladati korisnim vještinama koje će pomoći da poboljšate svoj emotivni život. Ukoliko ste nezadovoljni trenutnim stanjem u svom emotivnom životu, onda je pravi trenutak da mi se javite.


Zakažite termin
  • Pratite me na:

Način rada

Online, putem Skype sastanaka

Metode rada

  • Kombinacija psiholoških metoda u zavisnosti od problema na kojem radimo
    100%

Program rada

Prva konsultacija je besplatna

Utvrđujemo probleme na kojima želite raditi i ciljeve našeg rada, te procjenjujemo okvirno vrijeme za rad. Nakon toga, pristupamo radu na problemu.