Putem online savjetovanja nudim individualni rad sa:

MUŠKARCIMA U ODRASLOJ DOBI

Muškarcima

Iako danas i muškarci i žene privređuju i donose novac u kuću, kao da je nepisano pravilo da je muškarac taj koji treba da radi i da izdržava svoju porodicu. Iako je u nekim zapadnim zemljama zakonski regulisano da otac može uzeti porodiljsko odsustvo i ostati uz bebu dok majka radi, na Balkanu je to još uvijek nemoguće.

Muškarac je taj koji treba da zaradi dovoljno za svoju porodicu i omogući im ugodan život – dok istovremeno treba da bude dovoljno sa svojom djecom, da ima dovoljno slobodnog vremena za sebe i za svoju suprugu/partnerku. To je, naravno veliki pritisak. Veliki broj istraživanja je vršen na temu najčešćih izazova sa kojima se muškarci tokom života suočavaju.: Najprije, poteškoće u pronalasku djevojke; nezadovoljstvo fizičkim izgledom, nezadovoljstvo poslom, stres, depresija, burnout, monotonija bračnog života, nezadovoljstvo izgledom supruge nakog porođaja…

Sa dolaskom zrelosti, počinje i kriza srednjih godina, koja se kod svakog muškarca i žene ispoljava drugačije. Javlja se žal za prohujalom mladošću i pokušaji da se „podmladi“. Pozitivni pokušaji su: ulaganje u fizički izgled, putovanja, osvježavanje svakodnevnice, i sl. Na žalost, postoje i negativni načini suočavanja sa krizom: alkohol i kocka, pronalazak ljubavnice/ljubavnika, zloupotreba sredstava za smirenje i sl.

Kroz rad sa psihologom možete se sa svim ovim izazovima suočiti i riješiti ih u svoju korist. Često je sama izmjena perspektive iz koje sagledamo problem velika pozitivna promjena.


Zakažite termin
  • Pratite me na:

Način rada

Online, putem Skype sastanaka

Metode rada

  • Kombinacija psiholoških metoda u zavisnosti od problema na kojem radimo
    100%

Program rada

Prva konsultacija je besplatna

Utvrđujemo probleme na kojima želite raditi, te procjenjujemo okvirno vrijeme rada. Nakon toga, pristupamo radu na problemu.