Najčešća pitanja

Pitanja koja najčešće postavljaju moji klijenti!

Tokom prve konsultacije (koja je besplatna) razgovaramo o Vašim razlozima za javljanje psihologu, te utvrđujemo ciljeve rada. Nakon toga, ukoliko se odlučite na rad, dogovaramo psihološke tretmane/savjetovanja u skladu sa Vašim slobodnim vremenom.

Psihološki tretman podrazumijeva kombinaciju psiholoških tehnika i metoda koje su učinkovite u rješavanju određenog problema. Kombinacijom tih metoda, te mog iskustva i znanja vjerujem da možemo učinkovito poboljšati kvalitet Vašeg života, rješavanjem problema koji Vas muče.

Svaka seansa traje 60 minuta. Broj potrebnih seansi zavisi od same problematike.

Cijena individualne psihološke seanse je 20 €. Cijena seanse sa parovima je 25 €. U zavisnosti od broja tretmana, dogovaramo popuste na mjesečnom nivou.

Život u savremenom svijetu zahtijeva modernizaciju. Lični kontakt se uspješno ostvaruje i online kada se upoznamo i stvorimo povjerenje na relaciji klijent- psiholog. Poremećaji i odstupanja na koje se ja baziram u svom online radu tretiram na isti način i u svom radu uživo sa klijentima. Dakle, apsolutno nema razlike u tome da li psihološko savjetovanje obavljamo uživo ili online.

Etika psihologa to ne dozvoljava! Sve što podijelite za psihologom je zaštićeno i ostaje među nama. Povreda klijentove privatnosti vodi do ugrožavanja i potencijalnog gubitka psihološke licence.

Naravno da možete. No, s obzirom da je rad psihologa specifičan i zahtijeva vrijeme i koncentraciju, molim Vas da uzmete u obzir da raditi možemo isključivo tokom dogovorenog tretmana. Ukoliko želite pomjeriti termin, potreban Vam je termin ranije od dogovorenog, ne osjećate se dobro- poželjno je da se javite da zakažemo sastanak. Psihološko savjetovanje preko poruka, Whatsupp-a, Vibera , Facebooka i sl., nije moguće.

Ukoliko izaberete individualno plaćanje (seansu po seansu) onda biste trebali seansu platiti do datuma seanse.
Ukoliko izaberete plaćanje na mjesečnom nivou, prvu seansu je potrebno unaprijed platiti, dok se ostali troškovi mogu izmiriti u skladu sa Vašim mogućnostima, ali do završetka četvrte seanse bi cijeli iznos trebao biti uplaćen.

Odgovor je da.

Savjetovanje i terapija se bazira na povjerenju u odnosu klijent-psiholog, kompetetnosti i iskustvu psihologa,i, ključno, motivaciji klijenta za rad. Bez ove treće komponente uspjeh nije moguć. Zbog toga, ukoliko klijent odluči da odustane od daljnjeg rada, tu se naša saradnja zasad završava.

Inicijalno upoznavanje je besplatno i ne podrazumijeva da Vi morate odlučiti da nastavite raditi sa mnom.